Dag 14 Van Marianske tot Plzen ( 82 km). - Reisverslag uit Pilsen, Tsjechische Republiek van John en Hans Pelgrim /Reinders - WaarBenJij.nu Dag 14 Van Marianske tot Plzen ( 82 km). - Reisverslag uit Pilsen, Tsjechische Republiek van John en Hans Pelgrim /Reinders - WaarBenJij.nu

Dag 14 Van Marianske tot Plzen ( 82 km).

Door: John/Hans

Blijf op de hoogte en volg John en Hans

09 Mei 2018 | Tsjechische Republiek, Pilsen

Hoi allemaal
Hier zijn weer dan.
Vanuit ons hemelbed zo maar in de Schotse pub om ons ontbijtje te nuttigen.
We dachten ons rit van vandaag op vlak terrein te beginnen,maar dat was een ellusie. Even de stad uit en daar gingen weer de hoogte in. Een klim van 5 km met stijgingen van 7% tot 12% met zo nu en dan een stijging van 15%. De 15% was vaak maar kleine stukjes. In Klaster Tepla even gestopt voor een bakkie leut.
Hier is ook een klooster. De historie van dit unieke klooster gaat terug to 1193 en lijkt symbool te staan voor het hele land. Het werd twaalf keer geplunderd, brandde zes keer af,maakte twee pestepidemieën mee een dreigde zes keer te worden gesloten.
Vanaf klaster Tepla naar Bezdruzice was een weg met diverse pittige klimpartijen . Maar de weg en zandpaden waren erg slecht. Zelden zulke slechte wegen gezien . Met andere woorden de ....... zaten tot in de keel. Bezdruzice is een klein stadje met een uit 14e eeuw afstammend slot ,door de Zweden verwoest in1710 en in 1772 herbouwd in barokstijl. Op het stadsplein staat de barokke Mariakerk uit 1711. Getracht naar binnen te gaan, maar geen kans omdat de ingang was afgesloten door vallend gesteente. Onze reis vervolgt door dit glooiende landschap met de steeds weer terugkomende klimpartijen. In de verte zagen we de buien al aankomen met zwarte luchten en lichtflitsen . We waren net op tijd in een oud bushokje toen de regen en later hagel met bakken uit de lucht kwam vallen. Onze regenkleding maar aangetrokken, en toen het zo goed als droog was, onze laatste 25 km naar Plzen afgemaakt. Plzen een grote stad met druk verkeer waar we onze weg naar het hotel hebben opgezocht.
We schieten nu echt op naar Praag.
De fietsmaatjes
John en Hans.

• 09 Mei 2018 - 19:55

KeeSieta:

Dat is al een heel eind in de goede richting, mannen. Dat ging vast wel even in de kuiten ziiten, zo'n stijging. Petje af. En nu de laatste loodjes de eindbestemming staat vast al vermeld op de borden. In Plzen toch wel efkes aan het pils geweest...? Wij zitten heerlijk op het terras in het havenstadje Tolo met een flesje Mythos binnen handbereik. De rechterhand wint zichtbaar aan spierkracht. Jullie wensen we nog een paar hele mooie fietsdagen en oant sjen. Siga Siga zeggen de grieken (rustig aan). Groet Sieta en Kees

• 10 Mei 2018 - 06:53

Ineke:

Hoi,hoi
    De foto,s zagen er mooi uit behalve de laatsten die waren toch heftig wat een bui.
    Jullie hebben avonds toch wel een biertje gedronken om de ....... weer naar beneden te laten zakken, wij hebben toen in Hongarije gefietst daar waren de fietspaden ook zo slechts of stopten gewoon.
    Geert vertrekt vandaag per motor naar Duitsland polen en sjechië.
    Tot schrijfs en groeten van de kerklaan

• 10 Mei 2018 - 10:24

Aloys En Ginie:

Hallo vakantiegangers,
    Met veel plezier lezen we jullie reisverslagen.
    Nog even doortrappen en jullie zijn in Praag.
    Daar heb je nog mooi even de tijd om de stad te verkennen.
    Succes en veel plezier nog de laatste paar dagen van jullie reis.
    Groetjes Aloys en Ginie

• 10 Mei 2018 - 13:27

Kristel:

Dat schiet al mooi op mannen! Heel veel plezier en geniet nog even van de laatste loodjes!

Tags: John’Hans